H16 Illegale Schaak“zegels“

Laatste update op 16.05.2022

Laatste nieuws

Het is gebleken dat de in de postzegelcatalogus vermelde postzegels van Ivoorkust illegale afdrukken zijn van Impressor SA. De regering van Ivoorkust heeft aangegeven dat ze sinds 2002 ALLE officiële postzegelproblemen heeft gemeld aan het UPU’s WNS-systeem. Deze schaakmerken worden daar niet vermeld en moeten daarom als illegaal worden beschouwd. Ze worden niet meer vermeld in de volgende editie van de postzegelcatalogus.

U kunt hier momenteel drie PDF-lijsten vinden met illegale schaakbrieven. Omdat deze waardeloze producten constant op veilingplatforms op internet worden aangeboden, was het niet moeilijk om deze lijsten samen te stellen. Maar tijdrovend omdat er zoveel illegale merken zijn. Omdat er constant nieuwe illegale merken op de markt worden gebracht, kunnen deze lijsten niet compleet zijn. Neem dus af en toe een kijkje om op de hoogte te blijven.

U vraagt ​​zich misschien af ​​waar deze rapportage over gaat? Dit is om u de kans te geven uzelf te beschermen! Verzamelaars komen in de verleiding om deze illegale voorwerpen te kopen. Vaak kunnen verzamelaars niet eens beslissen of een product legaal of illegaal is. Dit is bedoeld om het geld van verzamelaars uit hun zakken te halen, dat later niet meer te koop zal zijn bij legale merken.

Houd er ook rekening mee dat een verzameling illegale items onderworpen is aan een zeer strenge kwaliteitsbeoordeling – voor tentoonstellingen en ook voor de totale verkoop of delen daarvan. Iedereen die deze troep in zijn collectie heeft, wordt snel gezien als goedgelovig en onprofessioneel. Het is dus zeker logisch om de illegalen consequent uit de collectie te houden.

Met behulp van de hier gepubliceerde lijsten kunt u controleren of u illegale merken in uw collectie heeft. Evenzo, als u voorheen onbekende merken wordt aangeboden, kunt u in deze lijsten snel controleren op wettigheid.

Als de nadruk op deze lijsten duidelijk op illegaliteit ligt, is het onderwerp agenten / agenten gewijd aan een andere variant van onze hobby: dit gaat over semi-legale schaakzegels die in massa worden geproduceerd en verkocht buiten de gespecificeerde landen. Ze zien de postkantoren in hun thuisland nooit, maar ze worden verkocht aan verzamelaars over de hele wereld zonder enig postvoordeel. Informeer jezelf!

In totaal bevatten de drie lijsten nu 901 items !!

Voor meer duidelijkheid zijn de lijsten alfabetisch gesorteerd op land:

1.6.1

Waardeloze Schaken Post“zegels“ per Land van A tot F

 286Posities

1.6.2

Waardeloze Schaken-Post“zegels“ per Land van G tot M

 372 Posities

1.6.3

Waardeloze Schaken-Post„zegels“ per Land van N tot Z

 240 Posities

De volgende links zijn bijzonder informatief over dit onderwerp:

http://golowesstamps.com

http://www.pwmo.org/abusives/abusives-2013-en.htm

Aangezien ik geen Nederlands spreek, is deze pagina vanuit het Duits vertaald met Google Translate. Help me en stuur me een e-mail (info@chessstamps.com) als je fouten of onduidelijkheden vindt.